Firefolks motion design

Hírek, videók, egyéb művek. Forgatások és utómunkák leírásai.

Dolly teszt videó

2011.04.03. 17:55 | CsehRobi | Szólj hozzá!

Mindig is oda voltam érte, amikor a filmekben olyan szépen úsztatják a kamerát, és idén elkészült a saját sínen futó dollym, köszönet érte apunak. :) Hétvégén csináltam egy kis tesztet.

Hosszas how-to videó nézegetés előzte meg, hogy egyáltalán elkezdjük keresgélni az alkatrészeket.
Először úgy gondoltuk, hogy a tesztelési fázisban csinálni kéne egy minél olcsóbb cuccot, ami egy műanyag csövekből álló sínpáron megy, de egyrészt a tesztvideók nem győztek meg, másrészt amikor elmentünk körülnézni a barkács áruházakba, meglepően olcsón találtunk 2,6 méteres alumínium létrát. Így eldőlt, hogy a műanyagcsöves ötletet ejtjük, és egy stabil, merev sínre kell kocsit építeni kisebb kerekekkel.


 

A kocsi végül is deszkából készült, ezt volt a legegyszerűbb házilag megmunkálni. Szerintem amit fából ki lehetett hozni, az apunak sikerült is. Viszont ahogy a felvételen látszik, amikor füvön toltam, néha megrezzent a kép, mert az alákerülő fűszálak kicsit megakasztották a viszonylag kis méretű kerekeket.
Az utolsó felvételen ahol nem került semmi a kerekek és a sín közé, teljesen egyenletesen gördült.

 

Konklúzió
Ahol nincs fű, ott nagyon szép képeket lehet vele készíteni. Ahol van, ott le kell nyírni. :P
De azért majd csináltatni kell egy fémből készült kocsit, ami súlyosabb.
 

Címkék: video sony test dolly hdr camera ax2000 fahrt

A bejegyzés trackback címe:

https://firefolks.blog.hu/api/trackback/id/tr202796650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása