Firefolks motion design

Hírek, videók, egyéb művek. Forgatások és utómunkák leírásai.

Echo Off - Séta a kutya utcákon

2009.09.27. 11:04 | CsehRobi | Szólj hozzá!

Első művünk a mosonmagyaróvári Echo Off zenekart bemutató rövid dokumentumfilm. A dalaik főként a rettentő lelki kínjaikat megtestesítő kitalált dolgokról és a mosoni hajléktalanokról szólnak. Ha tudni akarod milyen a "deep-moson" életérzés, nézd meg a videót!

Echo Off - Séta a kutya utcákon/A Walk on the Dog Streets from Robert Cseh on Vimeo.

Myspace oldalukon így írják le magukat:

"A dalok puritán, legtöbbször gitáron és szájharmonikán alapuló hangzásvilága főként a korai Bob Dylanre emlékeztethet, de mindez Warren Zevon szövegeivel, Neil Young keménységével, Tom Waits kísérletező hajlamával és Johnny Cash menőségével kiegészítve, ám amolyan teljesen amatőr, lopkodós, önismétlő, puhány, kínosan béna és nagyon nem menő értelemben véve."

Forgatókönyv nélkül, fekete-fehérben

Forgatókönyvet nem írtunk, mert a téma adta a tartalmat, a forma meg spontán módon úgy is jön, ha van inspiráció.

Színeket azért nem használtunk, mert egyrészt utalni szerettünk volna korábbi hasonló alkotásokra, másrészt így sokkal letisztultabb művet kaptunk, ugyanis a túl sok kontraszttal elmozdítottuk a képet a sziluett felé, ezzel eltűnnek azok az apró részletek, amik elvonják a figyelmet. A képeken jobban érvényesülnek a nagyobb, kihangsúlyozni kívánt dolgok, pl. a szereplők, vagy épületek.

Kameraállványt szintén nem használtunk, mert ha már spontán az egész, akkor legyen kissé amatőr. Legyenek kaotikus kameramozgások, ugrások a vágásban, de mindez funkcióval. Adjon át hangulatokat.

A kameraválasztás azért egy 640x480-as kiskamerára esett a HD helyett, mert a fekete-fehér kép és az amatőr kameramozgás nem lett volna autentikus a képzaj nélkül.

Címkék: zene film folk rock dylan videó bob tom waits

A bejegyzés trackback címe:

https://firefolks.blog.hu/api/trackback/id/tr881410153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása